ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΟΤΙ…

  • …τα περιτυλίγματα και οι διακοσμητικές κορδέλες στα δώρα δεν ανακυκλώνονται γι αυτό καλύτερα να βρω μια άλλη λύση, αρκεί να βάλω τη φαντασία μου να δουλέψει;
  • … η χουμοποίηση της οργανικής βιομάζας (κοινώς, κομποστοποίηση), όσο βαριά κι αν ακούγεται, είναι μια διαδικασία πολύ απλή αν έχω κήπο ή ανάλογο χώρο; Έτσι, μειώνω τον όγκο των σκουπιδιών και αποκτώ και βιολογικό λίπασμα.
  • … τα μικρά ψαράκια είναι νόστιμος μεζές που, όμως, στο φυσικό τους περιβάλλον δεν πρόλαβαν να αναπαραχθούν κι έτσι, οι θαλάσσιοι πληθυσμοί γίνονται πιο φτωχοί; Ακούγεται υπερβολικό, όμως μπορώ να θυμάμαι πάνω κάτω τα μεγέθη που δίνει η … ψαρομεζούρα!
  • … πρέπει να εκτιμώ τα τοπικά προϊόντα και να αποφεύγω τα εισαγόμενα; Έτσι, μάλλον πρέπει να ξεχάσω το κρέας από τη Ν. Ζηλανδία, το χαβιάρι από την Κασπία (αυτό, και για άλλους λόγους…), τα φύτρα μπαμπού από την Κίνα. Τα εισαγόμενα προϊόντα συμβάλλουν στην αύξηση των εκπομπών των θερμοκηπιακών αερίων με τις μεγάλες διαδρομές που κάνουν για να φτάσουν στο τραπέζι μου.
  • … δεν πρέπει να αγοράζω αντικείμενα από κοράλι, ταρταρούγα, ελεφαντόδοντο, δέρμα ερπετών, γούνες ή δέρματα και ο,τιδήποτε άλλο προέρχεται από ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση;
  • … για τα καλλυντικά μου, που στην ετικέτα τους αναφέρουν κάποιο θαυματουργό ζωικό συστατικό, είναι πολύ πιθανό να γδάρθηκε ζωντανό κάποιο ζώο, ώστε να μη χαθούν οι πολύτιμες ουσίες των αδένων του;… Επίσης, να ξέρω ότι τα περισσότερα από αυτά τα καλλυντικά δοκιμάστηκαν πάνω σε ζώα, με ολέθριες συνέπειες γι αυτά (τύφλωση, όγκοι, αναπηρίες, κλπ).
  • η φροντίδα για το περιβάλλον είναι πολιτισμός;

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: