ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 8.00΄μ.μ. ΘΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ!

Σήμερα στις 8.00΄μ.μ. και για μια ώρα, θα κλείσουμε τα φώτα και τις ηλεκτρικές συσκευές.

Θα συμμετάσχουμε σ΄αυτή την πρωτοβουλία γιατί έτσι επιβάλλει η συνείδησή μας. Για εμάς, δεν έχει τόσο σημασία πόση θα είναι η εξοικονόμηση ενέργειας από αυτή τη συγκεκριμένη δράση, όσο να λειτουργήσει η δράση αυτή ως έναυσμα που θα πυροδοτήσει κι άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες, σε επίπεδο παγκόσμιο ή και τοπικό . Κυρίως, όμως, θεωρούμε ότι είναι μια πρωτοβουλία που θα μπορούσε να αφυπνίσει και τον τελευταίο πολίτη που αδιαφορεί για το περιβάλλον και τα προβλήματα που το μαστίζουν.

Υπάρχουν, ακόμη και σήμερα, που το φαινόμενο του θερμοκηπίου έχει κάνει αισθητή την παρουσία του, άνθρωποι που αδιαφορούν, που δε γνωρίζουν ακριβώς τι είναι ή, χειρότερα, το αγνοούν εντελώς. Υπάρχουν άνθρωποι που αγνοούν ότι τον πλανήτη μας τον βαραίνουν δεκάδες προβλήματα, απόρροια της υπεροψίας του είδους μας.

Η σημερινή δράση, λοιπόν, είναι μια ευκαιρία για ενημέρωση, συνειδητοποίηση, προβληματισμό. Συνάμα είναι φωνή διαμαρτυρίας για όσα συμβαίνουν εις βάρος του περιβάλλοντος, μια φωνή η οποία απευθύνεται στα αυτιά των κρατούντων που αδιαφόρησαν πλήρως για την πρωτοβουλία αυτή, αλλά και όσων την αντιμετωπίζουν με συγκατάβαση, ειρωνεία ή απόρριψη.

Απόψε, λοιπόν, 60 λεπτά μόνο στο σκοτάδι.

Κι όταν ανάψουμε ξανά το φως, να σβήσουμε απο το λεξιλόγιό μας την έκφραση που αναμασούμε τόσο συχνά και με τόσο ελαφριά τη συνείδηση: «Μα εγώ θα διορθώσω την κατάσταση;»…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: