«Εγερτήριο»

Υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν σχετικά με τη σχέση που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους ανθρώπους και στα υπόλοιπα έμβια όντα.Ένα από τα πιο σημαντικά είναι η ισορροπία που πρέπει να διατηρείται, γιατί χωρίς ισορροπία δεν μπορεί να υπάρξει κανένα σύστημα,πόσο μάλλον το οικοσύστημα.Το οικοσύστημα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του την αλληλεπίδραση, η οποία είναι ένα είδος εξαιρετικά προσεγμένης και λεπτομερούς ισορροπίας.Εαν ένα είδος ξεφύγει από αυτήν την ισορροπία τότε όλα τα υπόλοιπα θα χαθούν.

Η εποχή μας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η εποχή της κατάρρευσης, το γιατί είναι αυτονόητο.Ο άνθρωπος έχει χαλάσει αυτή την »ειρήνη» και αυτό αποδεικνύει οτί δεν ήμασταν ποτέ άξιοι να θεωρούμαστε το »κυρίαρχο» είδος. Ίσως αν υπερίσχυαν οι …πεταλούδες τότε να μπορούσε να διατηρηθεί η »ειρήνη». Τώρα πια είναι πολύ αργά ,αλλά έστω και τώρα όλοι εμείς που ανήκουμε στο είδος που κατέστρεψε την ισορροπία θα πρέπει να κάνουμε κάτι, αν θέλουμε να γράψουμε στην ιστορία κάτι καλύτερο από αυτό που έχει ήδη γραφεί.Η νέα γενιά πρέπει να αποδείξει ότι δεν »κοιμάται».

Ας σταματήσουμε λοιπόν τους πολέμους και την διεκδίκηση εδάφων, και ας επιδοθούμε σε έργα ειρηνικά και στην επανόρθωση των λαθών που έχουμε κάνει….

Ηλέκτρα Κ.

Ένα Σχόλιο

  1. Ελπίζουμε ότι είναι μόνο λήθαργος κι όχι ύπνος βαθύς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: