ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ

Η Ομάδα Περιβαλλοντικής Αγωγής του Σχολείου μας συμπράττει με το Περιφερειακό Γυμνάσιο Πέρα Χωρίου και Νήσου της Κύπρου, στα πλαίσια του Διακρατικού Προγράμματος «Χρυσοπράσινο Φύλλο», για τη διετία 2007 – 2009.

Στα πλαίσια της σύμπραξης, η συντονίστρια της Ομάδας Μπουζίκα Θ. επισκέφθηκε το κυπριακό σχολείο και παρουσίασε την πορεία του προγράμματος της Ομάδας για τη φετινή σχολική χρονιά. Οι συντονίστριες του κυπριακού προγράμματος, κ.κ. Μιχαηλίδου Ε. και Κωνσταντίνου Ε., επεφύλαξαν θερμή υποδοχή και παρουσίασαν το πρόγραμμά τους σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση που περιλάμβανε επίσης και ένα σύντομο οδοιπορικό καθώς και κυπριακούς χορούς από τους μαθητές του σχολείου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι υπεύθυνοι συντονιστές του προγράμματος «Χρυσοπράσινο Φύλλο» Κύπρου και Ελλάδας αντίστοιχα, κ.κ. Χατζηχαμπής Α. και Φαραγγιτάκης Γ., καθώς και εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου.

Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση σε περιοχές με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον. Η ελληνική αποστολή εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από το επίπεδο της οργάνωσης των σχολικών μονάδων στην Κύπρο, αλλά και από το κέφι και τον ενθουσιασμό με τα οποία εργάζονται οι συνάδελφοι στο Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης για να μεταδώσουν τις γνώσεις τους και τους προβληματισμούς τους στους μαθητές και αυριανούς ενσυνείδητους πολίτες. Η Κύπρος αντιμετωπίζει σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα. Η έλλειψη νερού, το χαμηλό ποσοστό ανακύκλωσης, ο μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων είναι μερικά από αυτά που εντοπίσαμε.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο σχολείων είναι άριστη και ιδιαίτερα αποδοτική. Την ερχόμενη χρονιά, η σύμπραξη θα ολοκληρωθεί με την ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των δύο Ομάδων. Ελπίζουμε ότι η συνεργασία αυτή θα είναι μια μοναδική ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και για προβληματισμό σχετικά με τα προβλήματα που αφορούν το περιβάλλον. Είναι μια ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε πως τα σύγχρονα προβλήματα δε γνωρίζουν σύνορα και ότι μας αφορούν όλους.

Πραγματικά ανυπομονούμε να επισκεφθούμε του χρόνου την Κύπρο ξανά μαζί με τα παιδιά της Ομάδας. Στο μεταξύ μεταφέρουμε τους φιλικούς χαιρετισμούς των παιδιών και των υπευθύνων από την Κύπρο στην Ελλάδα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: