ΚΑΘΕ ΩΡΑ, ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ!

Τριακόσιες εβδομήντα μία πόλεις και κωμοπόλεις στον κόσμο έμειναν για μία ώρα στο σκοτάδι την 29η Μαρτίου στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Η Ώρα της Γης». Στη χώρα μας, η πρωτοβουλία της Αίγινας, απ΄ό,τι διαβάζουμε, είχε επιτυχία. Για την πόλη μας, στάθηκε δύσκολο να κάνουμε την αποτίμηση της προσπάθειάς μας. Ελπίζουμε και υποσχόμαστε την ερχόμενη χρονιά να είμαστε πιο οργάνωμένοι. Πάντως, οι πληροφορίες που έφτασαν από μεμονωμένα άτομα ήταν ενθαρρυντικές.

Η πρωτοβουλία αυτή, βέβαια, αγνοήθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο σύνολό τους σχεδόν. Ως ένα σημείο, φυσικά, αυτό ήταν αναμενόμενο μια που ένα θέμα σαν κι αυτό δεν «πουλάει» εύκολα. Πάντως, συγχαίρουμε όλους όσοι προσπάθησαν και ελπίζουμε πως στο μέλλον θα γίνουν ακόμη περισσότεροι.

Το σημαντικότερο είναι να μη μείνουμε στα λόγια, μα να αποδείξουμε έμπρακτα πως θέλουμε να βοηθήσουμε να βρεθούν λύσεις. Οι πρωτοβουλίες εύκολα μπορούν να διολισθήσουν σε άνευ ουσίας φανφάρες. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Κάθε ώρα που περνά χωρίς μια πράξη ή έστω μια σκέψη για το περιβάλλον, είναι μια ώρα λιγότερη για τη Γη. Να γίνει, λοιπόν, για τον καθένα μας κάθε ώρα της ημέρας, Ώρα της Γης. Είναι εφικτό και σωτήριο για τον πλανήτη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: