Η Ο.Π.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Το Σάββατο, στις 4 του Οκτώβρη, ήταν η Παγκόσμια Ημέρα για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Ζώων. Με την ευκαιρία αυτή οργανώθηκε μια ανοιχτή εκδήλωση στην Πλατεία Δημαρχείου από το Σύλλογο Ζωοφίλων Ημαθίας ΖΩ.Η. και την Ομάδα μας, με την τεχνική υποστήριξη του Δήμου Βέροιας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, είχαμε την ευκαιρία να δείξουμε δείγματα της δουλειάς μας (αφίσες για την κακομεταχείριση των ζώων σήμερα, χάρτες σχετικά με τα ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, παρουσιάσεις στον Η/Υ σχετικά με το θέμα). Μοιράσαμε ενημερωτικό φυλλάδιο για τα δικαιώματα των ζώων και βοηθήσαμε το Σύλλογο να μαζέψει υπογραφές προκειμένου να μην επιτραπεί ξανά η εγκατάσταση τσίρκο με ζώα στην περιοχή μας. Τέλος, υποβάλαμε σχετικό ερωτηματολόγιο στους διερχόμενους. Τα στοιχεία που συλλέξαμε, θα τα επεξεργαστούμε και τα αποτελέσματα θα τα αναρτήσουμε στο blog μας και θα τα ανακοινώσουμε στην κοινή εκδήλωση που θα κάνουμε με το κυπριακό σχολείο με το οποίο συμπράττουμε στα πλαίσια του προγράμματος Χρυσοπράσινο Φύλλο.

Η συμμετοχή και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ενθαρρυντική. Τα μέλη της Ομάδας μας δούλεψαν με κέφι και η αποτίμηση της όλης εκδήλωσης ήταν τελικά θετική, όπως μας βεβαίωσαν και οι υπεύθυνες του Συλλόγου ΖΩ.Η., οι οποίες είχαν ανάλογη εμπειρία από προηγούμενη χρονιά.


Εκείνο, όμως, που ενθουσίασε περισσότερο τα παιδιά, ήταν το πέρασμα της βουλευτού Άννας Διαμαντοπούλου από την εκδήλωσή μας και η δυνατότητα που είχαμε να πάρουμε μέρος στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε από την ίδια στην πόλη μας την ημέρα εκείνη. Τρεις επίδοξοι δημοσιογράφοι – εκπρόσωποι της Ομάδας μας, της υπέβαλαν ερώτημα σχετικά με τις πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν όσον αφορά τη μείωση της ποικιλότητας της πανίδας.

Η εκδήλωση αυτή ήταν η πρώτη μας εξωσχολική δραστηριότητα στα πλαίσια του φετινού μας προγράμματος ( Ανθρώπινες δραστηριότητες που απειλούν την ποικιλότητα της πανίδας) και, φυσικά, προετοιμαζόμαστε για την επόμενη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: