Εξαφανίζεται ο άνθρωπος;

Το ανθρώπινο είδος επιβιώνει στον πλανήτη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Κάνουμε συνεχώς λόγο για την εξαφάνιση του τάδε είδους και για το πόσο απάνθρωπα φερόμαστε στα ζώα και στη φύση,αλλά έχουμε κάνει λόγο για την εξαφάνιση ανθρώπων; Σε πολλούς,για να μην πω στους περισσότερους,αυτή η έκφραση ακούγεται περίεργη.
Αλλά ας κοιτάξουμε λίγο γύρω μας! Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα,αλλά θα αρκεστούμε στα πιο γνωστά και διαδεδομένα από αυτά. Πρώτα πρώτα οι άνθρωποι στην Αφρική πεθαίνουν από έλλειψη τροφής και νερού, και να φανταστείτε οτι βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα! Έπειτα, σκεφτείτε της χώρες της νοτίου Αμερικής. Σε αυτήν την περίπτωση θα εξετάσουμε τον παράγοντα περιβάλλον: εκεί, οι άνθρωποι πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα για τα οποία ευθύνεται ο καθένας από εμάς, είτε επειδή πέταξε ένα σκουπιδάκι είτε επειδή πέταξε μια πυρηνική βόμβα.Οι αυτόχθονες του Αμαζονίου πεθαίνουν από απλή γρίπη, επειδή δέκα ή είκοσι «άνθρωποι» θα ωφεληθούν από την καταστροφή αυτού του φυσικού μνημείου, επειδή αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι φτιαγμένοι για να ζουν αναμεσά μας,δεν είναι φτιαγμένοι για να βιάζουν το περιβάλλον και ταυτόχρονα τους εαυτούς τους.Κάποιους αιώνες πριν, θέλοντας ο παλιός κόσμος να εξερευνήσει τη γη, κατάφερε και κυριολεκτικά εξαφάνισε από προσώπου γης τους Αζτέκους, τους Ίνκας και τους Ινδιάνους.
Το ότι στον πλανήτη υπάρχουν περίπου έξι δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν σημαίνει ότι ένα ποσοστό απο αυτούς δεν μπορεί να εκλείψει,και δε σημαίνει ότι θα υπάρχουμε για ΠΑΝΤΑ!!!!

Έγραψε η Ηλέκτρα Κ.

ΣτΔ: Και, βέβαια, έτσι είναι… Η αλαζονεία μιας παντοδυναμίας που μια μερίδα ανθρώπων θεωρούν ότι έχουν, όχι μόνο απέναντι στα ζώα, αλλά και απέναντι σε άλλους ανθρώπους, είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της εποχής μας. Με αυτή τη λογική,  εξάλλου, ονομάσαμε ( και χρησιμοποιούμε με περιφρόνηση ) κάποιες χώρες Τρίτο Κόσμο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: