Κατανάλωση κρέατος και περιβάλλον

Αυτό που τρώμε, πώς και σε ποια ποσότητα το τρώμε, δεν έχει σχέση μόνο με την υγεία, το δέρμα, το βάρος ή το μεταβολισμό μας. Έχει ταυτόχρονα μεγάλη σημασία και για το περιβάλλον!! Να γιατί: Τα προϊόντα θερμοκηπίου που κατακλύζουν την αγορά όλο το χρόνο, ντοπάρουν με φυτοφάρμακα που δηλητηριάζουν το χώμα, τα ποτάμια και τα υπόγεια νερά, ενώ η παραγωγή και η μεταφορά τους φορτώνουν με επιπλέον ρύπους το περιβάλλον.

Η υπερβολική κατανάλωση κρέατος δε γεμίζει μόνο τον οργανισμό μας με τοξίνες και λίπη, αλλά δηλητηριάζει και τον πλανήτη. Για παράδειγμα, τα βοοειδή, τόσο στη διάρκεια της ζωής τους, όσο και… νεκρά, εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα που ευθύνεται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Για να παραχθεί μόνο ένα κιλό μοσχαρίσιου κρέατος, σπέρνονται τοξικά αέρια στην ατμόσφαιρα, όσα εκλύονται από ένα αυτοκίνητο που τρέχει! Επίσης, τα δισεκατομμύρια μοσχάρια που εκτρέφονται στον κόσμο παράγουν τα 2/3 της παγκόσμιας αμμωνίας, ουσία που εισβάλλει στη δημιουργία της όξινης βροχής που καταστρέφει τα δάση…

Από την Εύα Β.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: