2ος Βαλκανικός Διαγωνισμός για το Περιβάλλον

Η Βαλκανική Ένωση Φυσικών προκήρυξε το φθινόπωρο το Δεύτερο Διαγωνισμό Περιβάλλοντος για μαθητές 14-17 ετών για το έτος 2009 και ανέθεσε τη διοργάνωσή του στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Η θεματολογία του διαγωνισμού αφορούσε τα απόβλητα που προκύπτουν από την ενεργειακή τεχνολογία, τη δομή και τις δραστηριότητες των πόλεων και των κατοίκων τους. Ο διαγωνισμός ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και η έναρξή του είχε προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο 2009.

Οι μαθητές του Φιλίππειου 1ου Γυμνασίου Βέροιας και μέλη της Ομάδας Αγωγής Περιβάλλοντος του σχολείου, Βαγγέλης Γ., Εύμη Κ. και  Γιώργος Χ., με την επίβλεψη της καθηγήτριας του σχολείου και υπεύθυνης της Ομάδας Αγωγής Περιβάλλοντος κ. Μπουζίκα Θ.-γεωπόνου, πήραν μέρος στο διαγωνισμό με εργασία που αφορούσε την Τάφρο 66. Τίτλος της εργασίας : «Περιφερειακή Συλλεκτήρια Τάφρος 66: ένα δηλητήριο στην καρδιά της Ημαθίας».

Η επιλογή του θέματος έγινε με βασικό κριτήριο τη σημασία της Τάφρου 66 ως οικολογικό πρόβλημα για την περιοχή μας και με την προσδοκία να γίνει αφετηρία για αποτελεσματικότερη προσέγγιση του προβλήματος από τους αρμόδιους φορείς.

Η εργασία, αφού σε πρώτη φάση τον Μάρτιο επιλέχθηκε ανάμεσα στις 12 πρώτες από την Ελλάδα, το Σάββατο 11 Απριλίου 2009, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα όπου και κατέλαβε την πρώτη θέση πανελλαδικά με απόφαση της Επιστημονικής Επιτροπής που αποτελούνταν από τους: Αδαλή Δημήτριο, Αθανασάκη Αρτέμη, Δεληγιώργη Δέσποινα, Δημητροπούλου Βασιλική, Θεοδωρίδου Σοφία, Καραμπερόπουλο Κώστα, Κοσμίδη Παύλο, Κούτσικο Ηλία, Σχίζα Κωνσταντίνα και Φλόκα Ελένη.

Οι δύο πρώτες εργασίες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην τελευταία φάση του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Αυγούστου, στην Ξάνθη και που περιλαμβάνει την παρουσίαση των δύο πρώτων εργασιών από κάθε βαλκανική χώρα που συμμετέχει στο διεθνή διαγωνισμό. Η παρουσίαση θα γίνει στα αγγλικά.

Οι μαθητές και η επιβλέπουσα καθηγήτρια αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν όλους όσοι βοήθησαν να ολοκληρωθεί η εργασία αυτή, και ιδιαίτερα: τον κ. Ασλάνογλου Ν. και όλη την Οικολογική Ομάδα Βέροιας, τον κ. Χατζηκυριακίδη Π. και την κ. Παπουλίδου Μ., καθηγητές του σχολείου μας, την κ. Σπορέλα Δ., Διεύθυνση Αλιείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ν. Ημαθίας, τον κ. Τσενεκίδη Χ., Δ/νση Περιβάλλοντος Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ν. Ημαθίας, την κ. Παπαδοπούλου Ε., καθηγήτρια ΑΠΘ Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών, την κ. Δημητριάδου Θ., καθηγήτρια χημικό, τον κ. Κουρουζίδη Χ., υπεύθυνο Π.Ε. Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης ν. Ημαθίας.

3 Σχόλια

  1. panta tetoia aderfia panta tetoia…kai ta miala sta mi3er!!!!

  2. Ευχαριστούμε πολύ, electra!

  3. mpravo cta paidia:D..twra pia exume k ena onoma[oxi pwc dn eixame k me tic ekdilwceis etc..huh..apla iperexume aptic allec perivallontikec !!=)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: