ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ 2008 – 2009

2008-2009

  • Ξεκίνησε και η δεύτερη χρονιά της σύμπραξής μας με το Γυμνάσιο Περα Χωρίου Νήσου της Κύπρου. Η πρώτη μας δραστηριότητα εκτός σχολείου ήταν μια ανοιχτή έκθεση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ

  • Πέρυσι παρουσιάσαμε στην εκδήλωση στο τέλος της χρονιάς το μικρό θεατρικό «Η κυρα Μήτσαινα εκπαιδεύεται… Η αειφορία σε τρεις πράξεις» Part I.

Φέτος παρουσιάσαμε το «Η κυρα Μήτσαινα εκπαιδεύεται… Τρεις πράξεις για το περιβάλλον» Part II και πάλι στο αμφιθέατρο του σχολείου μας στην εκδήλωση στο τέλος της χρονιάς.

Τα θεατρικά μας, παρά τις αντίξοες συνθήκες ( έλλειψη χρόνου για πρόβες, ακατάλληλος χώρος, κλπ) είχαν επιτυχία. Στις πρόβες περάσαμε μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές με πολλά ευτράπελα και πολύ γέλιο. Ακόμη, μέσα από τα θεατρικά μας αναδείχτηκαν ταλέντα – τους ευχόμαστε να αξιοποιήσουν και παραπέρα τις υποκριτικές τους ικανότητες. Φέτος, στο τέλος της εκδήλωσης, είχαμε και μικρή συναυλία από μαθητές του σχολείου μας.

♦♦♦♦

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Το Σάββατο, στις 4 του Οκτώβρη, Παγκόσμια Ημέρα για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Ζώων, συνδιοργανώσαμε με  το Σύλλογο Ζωοφίλων Ημαθίας ΖΩ.Η. μια ανοιχτή εκδήλωση στην Πλατεία Δημαρχείου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, είχαμε την ευκαιρία να δείξουμε δείγματα της δουλειάς μας (αφίσες για την κακομεταχείριση των ζώων σήμερα, χάρτες σχετικά με τα ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, παρουσιάσεις στον Η/Υ σχετικά με το θέμα). Μοιράσαμε ενημερωτικό φυλλάδιο για τα δικαιώματα των ζώων και βοηθήσαμε το Σύλλογο να μαζέψει υπογραφές προκειμένου να μην επιτραπεί ξανά η εγκατάσταση τσίρκο με ζώα

στην περιοχή μας. Τέλος, υποβάλαμε σχετικό ερωτηματολόγιο στους διερχόμενους. Τα στοιχεία πουσυλλέξαμε, θα τα επεξεργαστούμε και τα αποτελέσματα θα τα αναρτήσουμε στο blog μας και θα τα ανακοινώσουμε στην κοινή εκδήλωση που θα κάνουμε με το κυπριακό σχολείο με το οποίο συμπράττουμε στα πλαίσια του προγράμματος Χρυσοπράσινο Φύλλο.

Από την εκδήλωσή μας πέρασε και η  βουλευτής Άννα Διαμαντοπούλου η οποία μας κάλεσε να πάρουμε μέρος στη συνέντευξη τύπου που έδινε  στην πόλη μας την ημέρα εκείνη. Τρεις επίδοξοι δημοσιογράφοι – εκπρόσωποι της Ομάδας μας, της υπέβαλαν ερώτημα σχετικά με τις πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν όσον αφορά τη μείωση της ποικιλότητας της πανίδας.

  • Εδώ βρίσκονται τα αποτελέσματα από το ερωτηματολόγιο που υποβάλαμε στους διερχόμενους την 4η Οκτωβρίου 2008, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Ζώων.

♦♦♦♦

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Η ομάδα μας συμμετείχε κατά τη διετία 2007 – 2009 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Χρυσοπράσινο Φύλλο» που διοργανώνεται από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης. Το σχολείο με το οποίο συμπράτταμε ήταν το Περιφερειακό Γυμνάσιο Πέρα Χωρίου και Νήσου. Την άνοιξη του 2009 πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή επισκέψεων σε Ελλάδα και Κύπρο αντίστοιχα.

Κατά την επίσκεψη των Κυπρίων στη Βέροια, οι εργασίες των δυο ομάδων παρουσιάστηκαν σε κοινή εκδήλωση στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την οποία προλόγισαν η αντινομάρχης κ. Μπατσαρά, ο αντιδήμαρχος παιδείας κ. Μαυροκεφαλίδης, ο υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ν. Ημαθίας κ. Γούλας και ο Διεθυντής του σχολείου μας κ. Χαλκιάς.

Στη συνέχεια ένα από τα videos που παρουσιάστηκαν από την ομάδα μας στην κοινή εκδήλωση των δύο σχολείων:

♦♦♦♦

ΒΑΛΚΑΝΙΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τρια από τα μέλη της ομάδας με την επίβλεψη της υπεύθυνης καθηγήτριας της ομάδας πήραν μέρος στο Βαλκανικό Διαγωνισμό για το Περιβάλλον που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και η Βαλκανική Ένωση Φυσικών με θέμα τα αστικά λύματα και απορρίμματα.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη σε δύο στάδια: αρχικά στην Αθήνα για την επιλογή των δυο ελληνικών ομάδων που θα συμμετείχαν παραπέρα, και κατόπιν στη Λάρισα για την επιλογή των τριών πρώτων μεταξύ των βαλκανικών ομάδων που είχαν προκριθεί στους εθνικούς διαγωνισμούς.

Η ομάδα μας πήρε μέρος με εργασία με θέμα: «Περιφερειακή Συλλεκτήρια Τάφρος 66: Ένα δηλητήριο στην καρδιά της Ημαθίας». Με την εργασία αυτή κέρδισε την πρώτη θέση στον εθνικό διαγωνισμό στην Αθήνα και τη δεύτερη θέση στο Βαλκανικό Διαγωνισμό στη Λάρισα.

Η εργασία παρουσιάστηκε και σε εκδήλωση του Δήμου Μακροχωρίου, στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μετά από πρόσκληση του Δήμου.

♦♦♦♦

ΦΥΤΕΥΣΗ ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΩΝ

Με τη λήξη των μαθημάτων, η ομάδα μας αφιέρωσε ένα πρωινό για τον καλλωπισμό του χώρου έξω από το στρατόπεδο στην είσοδο της πόλης μας. Η επιλογή του χώρου έγινε από τη γεωπόνο επίκουρη καθηγήτρια του ΑΠΘ κ. Παπαδοπούλου Ελένη σε συνεννόηση με τον Στρατηγό, η μελέτη του χώρου έγινε από την ίδια ενώ τα φυτά παραχωρήθηκαν από το Δήμο Βέροιας. Κατά τη διάρκεια της φύτευσης, το χώρο επισκέφθηκε η δήμαρχος Βέροιας κ. Ουσουλτζόγλου.


2 Σχόλια

  1. Ε δεν είναι και λίγα για ένα μάτσο μαθητές και δυο καθηγητές…Το σημαντικότερο είναι να καταφέρουμε με αυτήν την προσπάθεια να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους αλλά κυρίως στους εαυτούς μας…Εγώ ας πούμε όταν βουρτσίζω τα δόντια μου κλείνω τη βρύση και τα χαρτάκια από τις τσίχλες τα πετάω στην ανακύκλωση!!(just kidding…)!!

  2. Thnx michael και ελπίζουμε το μήνυμα να μην ξεχαστεί συν τω χρόνω. Α, και τα χαρτάκια από τις τσίχλες δεν περνούν από το μηχάνημα της ανακύκλωσης! {we´re just kidding too ;)) }.
    Πέρασε να σε δούμε καμιά φορά!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: